Băsescu: Dragnea a avut o înțelegere să scape de Ponta!

0

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică seara, în exclusivitate la Romania TV, că demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier a fost una „artificială”, iar Liviu Dragnea „a avut o înţelegere să scape de Ponta”.

„Dragnea a reuşit în trei săptămâni de preşedinţie să-şi treacă partidul în opoziţie. E o performanţă unică. Mulţi îl judecă pe Ponta. N-aş vrea ca mulţi politicieni să fie în pielea lui Ponta. Pe presiunea care se crease, mai ales pe refuzul lui Oprea de a demisiona. Am trecut prin aceleaşi momente de presiune ca şi Ponta în ianuarie 2012. Ştiu ce înseamnă presiunea străzii. Diferenţa dintre noi: eu am rezistat, el a cedat.

Era previzibil că va ceda Ponta dacă supapa Oprea n-a funcţionat. Pentru că Dragnea numai nu-i făcea brânci pe scări în fiecare zi lui Ponta. Dragnea l-a vrut plecat pe Ponta din Guvern. Dacă l-a vrut plecat din prostie, răutate sau înţelegere cu Iohannis e greu de spus.  Cred că Dragnea, care-l împingea pe scări în fiecare zi pe Ponta, a avut o înţelegere să scape de Ponta. A scăpat, dacă nu era Colectivul era altceva”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a mai spus demisia lui Ponta a fost artificială, în condițiile în care premierul nu avea responsabilități directe pentru incendiul din clubul Colectiv. „A fost foarte artificială (demisia lui Victor Ponta — n.r.). Spre exemplu, care a fost responsabilitatea premierului în dezastrul, în tragedia de la Colectiv? Eu vă asigur că a fost egală cu a președintelui, nu avea responsabilități directe. (…). Și președintele, și premierul răspund de siguranța cetățenilor. Unde e vina lui Ponta, trebuia să controleze el? Deci ceva a scârțâit aici, și de asta spun, Dragnea îl tot împingea la vale, a fost momentul de tensiune, nici Oprea nu a vrut să-l ajute, să-și asume”, a declarat Băsescu.

Fostul preşedinte a cadăugat că Dragnea știa deja, la momentul retragerii lui Ponta, că în funcția de premier va fi desemnat Dacian Cioloș. „Faptul că nu s-a dus cu un nume de prim-ministru la prima întâlnire cu președintele Iohannis mie îmi arată că jocurile erau făcute, știind că Cioloș era de multă vreme o soluție. Deci, practic, Dragnea și-a negociat partidul”, a conchis Băsescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.