ICR, prezență-surpriză la Târgul Gaudeamus

0

Institutul Cultural Român va fi prezent la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus cu un stand și o serie de dezbateri și lansări de carte, informează ICR, într-un comunicat transmis luni Agerpres.

Miercuri, de la ora 16,00, la sala Cupola din cadrul ROMEXPO, sub egida revistei Lettre Internationale, va avea loc dezbaterea „A da drumul gurii, sau a-i pune pază?”, la care vor participa acad. Nicolae Manolescu și prof. univ. Mihai Zamfir. Discuția va fi moderată de prof. univ. Adrian Mihalache.

Pe 21 noiembrie, standul ICR va găzdui două lansări de carte. De la ora 11,00, criticul de artă Pavel Șușară și prof. univ. Silviu Angelescu vor prezenta albumul „Mircia Dumitrescu”. De la ora 14,00, va fi lansat albumul bilingv „George Enescu. Muzicianul de geniu în imagini/ George Enescu. The musical genius în pictures”. Despre album vor vorbi muzicologul Viorel Cosma, editor al lucrării, directoarea Muzeului Național „George Enescu”, Cristina Andrei, și publicistul Sever Voinescu.

De asemenea, la standul ICR vor fi disponibile, la preț promoțional, noi apariții ale editurii institutului.

ICR este partener al Centrului Internațional de Agenții Literare, inaugurat la ediția din 2012 a Târgului Gaudeamus, ca un spațiu profesional dedicat negocierii drepturilor de autor și de traducere, schimbului de experiență dintre profesioniștii din domeniu și fluidizării contactelor între editorii, autorii și agenții literari români și omologii lor din străinătate.

În cei trei ani de la înființare, 25 de agenții literare din Anglia, Franța, Germania, Italia, România, Spania, SUA și Turcia au fost reprezentate în cadrul CIAL — Gaudeamus.

Cu sprijinul ICR, la această ediție vor participa agenții literari Amaiur Fernandez (Spania), Mehmet Demirtas și Fatma Yilmaz (Turcia).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.