ALDE va vota împotriva Guvernului Cioloș

Share:

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat luni, după Biroul Politic al partidului, că parlamentarii acestei formațiuni politice vor vota împotriva învestirii Guvernului Cioloș.

Daniel Constantin a anunțat că trecerea partidului în Opoziție va fi marcată, marți, prin demisia tuturor secretarilor de stat care au beneficiat de sprijinul ALDE. „Cu majoritate de voturi, s-a luat decizia ca mâine (marți — n.r.) toți secretarii de stat care au fost susținuți de ALDE să își depună demisia la Cancelaria primului ministru, marcând în felul acesta trecerea în Opoziție”, a declarat Constantin, luni, la finalul Biroului politic al partidului.

Acesta a ținut să precizeze că ALDE se plasează în opoziție nu față de Cabinetul Cioloș, ci față de viitoarea formă de guvernământ.

„Aș vrea să subliniez faptul că suntem în Opoziție nu față de Guvernul Dacian Cioloș, nu față de primul ministru, nu față de vreun ministru anume, ci suntem în Opoziție față de forma de guvernământ. România nu traversează o criză economică, o criză care ar impune sosirea de tehnocrați, de specialiști în fruntea ministerelor. Ca atare, credem că soluția corectă, indiferent dacă primul ministru provenea din partide sau nu, era aceea ca toți cei care formează Guvernul, miniștrii, să aibă o puternică componentă și o puternică susținere politică în Parlament”, a mai spus copreședintele ALDE.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.