Prezență sporită a forțelor de poliție italiene în jurul Vaticanului

Share:

O prezență sporită a forțelor de securitate italiene se putea observa luni în împrejurimile Vaticanului, în mijlocul a mii de turiști, măsură luată ca urmare a atentatelor de la Paris, relatează AFP.

În Piața Pius al XII-lea, între Colonada lui Bernini și Via della Conciliazione (Calea Împăcării), care leagă fluviul Tibru de Vatican, se aflau mai multe autovehicule ale poliției.
Două mașini, una a poliției și cealaltă a carabinierilor, lângă care stăteau bărbați în uniformă, puteau fi văzute în fața unor bariere de securitate la marginea Pieței Sf. Petru.
Securitatea în împrejurimile Vaticanului este asigurată în mod tradițional de către statul italian, carabinierii fiind prezenți în zonă în mod constant, dar în general mai discret. În interiorul Vaticanului, ”s-a solicitat evident o atenție sporită” din partea forțelor Vaticanului — Jandarmeria și Garda elvețiană, a declarat pentru AFP părintele Ciro Benedettini, adjunct al purtătorului de cuvânt al Sfântului Scaun.
Într-un interviu în cotidianul francez La Croix, cardinalul Pietro Parolin, secretarul de stat al Sfântului Scaun, a subliniat că ”Vaticanul poate fi o țintă din cauza semnificației sale religioase”.
”Se poate ridica nivelul măsurilor de securitate la Vatican și în jurul său. Dar nu trebuie să ne lăsăm paralizați de frică. Aceasta nu schimbă cu nimic agenda Papei, care va continua”, a declarat monseniorul Parolin, numărul doi în ierarhia Vaticanului.
Papa Francisc i-a reunit luni dimineața pe șefii dicasterelor (ministere), ale Curiei Romane, pentru a discuta despre diferite subiecte, inclusiv temele actuale ale imigrației și relațiile cu lumea musulmană.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.