Populiștii din Germania cresc în sondaje

Share:

Partidul populist german „Alternative für Deutschland” (AfD) este în prezent creditat cu 10,5% din intențiile de vot, fapt ce îl plasează pe locul al treilea între forțele politice din Germania, după conservatorii conduși de Angela Merkel și social-democrați, potrivit unui sondaj publicat marți de cotidianul Bild, scrie AFP.

Această anchetă, desfășurată de institutul INSA pe un eșantion de 2.057 de persoane, a fost realizată de vineri, ziua atentatelor de la Paris, până luni.

Într-un sondaj de săptămâna trecută, partidul obținea 9% din voturi. Potrivit acestei noi anchete de opinie, AfD a progresat între timp cu 1,5 puncte, ajungând la 10,5% din voturi în ipoteza în care alegerile pentru Bundestag (camera inferioară a parlamentului federal) ar avea loc duminică. Pragul electoral pentru a intra în parlament este de 5%.

Rezultatul face din AfD „a treia forță” politică din Germania, după conservatorii (CDU/CSU) cancelarului Angela Merkel (35%) și social-democrații din SPD (23,5%), precizează Bild.

Partidul AfD se opune politicii de primire a migranților, dusă de Angela Merkel, în timp ce în țară ar putea sosi peste un milion de solicitanți de azil în acest an.

Prezidat de Frauke Petry, AfD organizează constant în Germania manifestații împotriva refugiaților. La 7 noiembrie, aproape 5.000 de persoane au luat parte la Berlin la una dintre manifestații care a avut ca deviză „Azilul are limite — Cartonaș roșu pentru Merkel”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.