Obama îl laudă pe Putin

Share:

Președintele american, Barack Obama, a salutat miercuri în marja summitului APEC desfășurat în Filipine rolul Rusiei la discuțiile pentru încetarea crizei din Siria, transmite AFP.

Rusia a fost „un partener constructiv la Viena încercând să creeze o tranziție politică” în Siria, a declarat Barack Obama referindu-se la recentele negocieri internaționale din Austria, în pofida divergențelor persistente în legătură cu viitorul președintelui Bashar Al-Assad.

Reamintim că Vladimir Putin a ordonat marți navelor ruse de război din Mediterana să intre în ‘contact direct’ cu portavionul Charles-de-Gaulle și să ‘coopereze cu aliații’ francezi.

‘Un grup naval francez în frunte cu portavionul (Charles-de-Gaulle) va sosi în curând în sectorul acțiunilor pe care le întreprindeți. Trebuie stabilit un contact direct cu francezii și trebuie lucrat cu ei ca și cu aliații’, a cerut Vladimir Putin în timpul unei reuniuni a Statului Major al armatei ruse, reuniune consacrată operațiunilor militare în Siria, după cum relatează Interfax.

‘Șeful Statului Major și ministrul apărării au primit indicațiile necesare, trebuie elaborat cu ei (francezii) un plan de acțiuni comune atât pe mare, cât și în aer’, a adăugat liderul de la Kremlin.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.