România, creștere la lucrările de construcții

0

Slovacia, Olanda, Ungaria, Suedia și România au înregistrat în septembrie cel mai semnificativ avans al lucrărilor de construcții din Uniunea Europeană, comparativ cu perioada similară din 2014, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

La nivelul Uniunii Europene, lucrările de construcții au crescut în septembrie cu 0,6%, iar în zona euro s-a înregistrat un avans de 1,8%. În rândul statelor membre, lucrările de construcții au înregistrate cele mai mari creșteri în Slovacia (26%), Olanda (10,2%), Ungaria (8,1%), Suedia (7,4%) și România (4,3%) iar cel mai semnificativ declin în Slovenia (minus 12,5%), Marea Britanie (minus 4,1%) și Portugalia (minus 3,2%).

În septembrie 2015 comparativ cu luna precedentă, lucrările de construcții au înregistrat o scădere de 0,4% în zona euro și au rămas stabile în Uniunea Europeană (0,0%).

În rândul statelor membre, lucrările de construcții au înregistrat cea mai mare scădere în Slovenia (minus 5,2%), Portugalia (minus 2,2%) și Suedia (minus 1,9%), singurele creșterile fiind raportate în Ungaria și Slovacia (ambele cu 8,4%), Olanda (2,1%), Marea Britanie (1,7%), Cehia (1,1%), România și Spania (ambele cu 0,8%).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.