Dan Cristian Popescu critică dur fosta coaliție PSD-UNPR-ALDE!

0

Deputatul PNL, Dan Cristian Popescu, a criticat dur, într-un comunicat de presă, modul în care în care în această săptămână parlamentarii, în special cei din coaliția PSD-UNPR-ALDE, au promulgat legea inițiată de Darius Vâlcov, referitoare la clădirile cu risc seismic. Popescu a reiterat faptul că proiectul depus de Vâlcov în 2014 este o copie trunchiată a unei inițiative propusă de el în 2013. Mai mult, deputatul PNL a precizat că  legea care tocmai a fost adoptată NU este completă și nu rezolvă în totalitate problemele acestor clădiri. În context, Popescu cere deputaților fostei coaliții de guvernare să scoată din sertare inițiativa sa legislativă și să o voteze cât mai repede!

Vă prezentăm, în continuare, comunicatul de presă remis pe adresa redacției de Dan Cristian Popescu:

„Din păcate, observ ca parlamentarii, în special ‎cei din coaliția PSD-UNPR-ALDE, nu învață nimic nici din greșelile trecutului, nici din cerințele străzii și ale societății civile.

Săptămâna aceasta a fost promulgata legea inițiată de Darius Vâlcov, referitoare la clădirile cu risc seismic. Așa cum am mai spus, proiectul domnului Vâlcov din 2014 este o copie a unei inițiative legislative propuse de mine cu un an înainte, în 2013. Discuția nu este despre paternitate, ci faptul că legea care tocmai a fost adoptată NU este completă și nu rezolvă în totalitate problemele acestor clădiri. Ea propune exclusiv interzicerea activităților comerciale în cadrul lor, dar nu restricționează locuitul acolo, în timp ce eu am mers mai departe, promovând ideea de prevenție totală, nu doar de minimizare a pierderilor.

Deși autoritățile statului au fonduri pentru reabilitarea clădirilor respective, se lovesc de refuzul proprietarilor de a-și părăsi locuințele, în acest moment neexistând pârghii legislative prin care să poată fi obligați să o facă. Inițiativa depusă de mine rezolvă aceasta problemă, oferind statului o bază legală pentru constrângerea lor, putându-se ajunge chiar și la expropriere. Deși pot părea măsuri dure, nimic nu este prea mult atunci când este vorba de protejarea vieților omenești.

Fac apel la deputații fostei coaliții de guvernare să scoată ‎din sertare această lege și  să o voteze cât mai repede în plen!

În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, voi propune noului Guvern, în care am foarte mare încredere că pune prioritățile românilor pe primul loc, să treacă acest ‎proiect prin ordonanță de urgență.”

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.