Numărul morților din Club Colectiv a ajuns la 57!

Bilanţul victimelor din incendiul produs pe 30 octombrie în clubul Colectiv continuă să crească. O tânără a murit, joi, la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Coşmarul Colectiv nu se mai termină. Încă o tânără a murit la Spitalul de Arşi din Capitală, în urmă cu puţin timp. Este vorba despre o pacientă în vârstă de 30 de ani care a fost transferată în cursul zilei de miercuri de la Spitalul „Sf. Ioan” la Spitalul de Arși.

Potrivit unor surse medicale, citate de Mediafax, miercuri a fost transferată de la Spitalul „Sfântul Ioan” la Spitalul de Arşi Ana Albu (30 de ani). Tânăra a fost internată în 30 octombrie, după incendiul din clubul Colectiv, la Spitalul „Sfântul Ioan”, în stare gravă, cu arsuri pe corp şi arsuri de căi respiratorii

Numărul celor decedaţi a ajuns la 57.

În spitalele din București mai sunt internați 11 răniți în Colectiv, care se află în stare critică și gravă, alți 33 fiind în stare stabilă. De asemenea, 30 de victime sunt internate în unități medicale din străinătate.

Trei dintre răniţii de la Clubul Colectiv care au murit în străinătate nu au fost repatriaţi nici până acum. Părinţii tinerilor sunt disperaţi pentru că nu pot aduce acasă trupurile neînsufleţite. Joi, MAE a anunţat ca trupurile neînsuflețite a altor 3 urmează să fie repatriate în cursul zilei de astăzi, 19 noiembrie 2015, respectiv mâine, 20 noiembrie 2015.

Părinţii Loredanei Drescu, tânără în vârstă de 29 de ani moartă în incendiul din clubul Colectiv, sunt disperaţi că nu pot aduce acasă trupul neînsufleţi al fiicei care a murit în Germania în urmă cu o săptămână. Familia fetei este disperată pentru că nu găseşte soluţii în condiţiile în care autorităţile au promis că vor susţine financiar şi moral rudele celor răniţi în Colectiv.

De asemenea, rudele Elenei Niţu, o tânără de 18 ani care s-a stins într-un spital din Marea Britanie, şi familia lui Tudor Golu, chitaristul formaţiei Axial Lead, se regăsesc în aceeaşi situaţie.

La auzul acestei nenorociri, Gigi Becali s-a arătat dispus să plătească toate cheltuielile legate de transportul, repatrierea şi înmormântarea răniţilor în incendiul Colectiv care au murit în străinătate.

Ministerul Afacerilor Externe spune că pentru repatrierea în România a trupurilor neînsuflețite ale cetățenilor români, victime ale tragediei din Colectiv, care au decedat în străinătate, au fost disponibilizate, din fondurile speciale alocate în bugetul MAE pentru gestionarea situaţiilor de criză consulară, sumele necesare suportării cheltuielilor de transport internațional.

Misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României din țările în care au fost transferați cetățenii români care ulterior au decedat în străinătate, respectiv Ambasada României la Londra, Ambasada României la Haga, Ambasada României la Paris, Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Bonn, s-au implicat în gestionarea acestor cazuri, conform competențelor legale, atât în relația cu autoritățile locale, cât și cu familiile cetățeniilor decedați, acordând permanent asistentă consulară de specialitate.

„Până în acest moment, din cei 8 cetățeni români decedați în străinătate, au fost repatriate în România 5 persoane, urmând ca trupurile neînsuflețite a altor 3 să fie repatriate în cursul zilei de astăzi, 19 noiembrie 2015, respectiv mâine, 20 noiembrie 2015, după cum urmează: astăzi va ajunge în România trupul neînsuflețit al unui cetățean român decedat în Marea Britanie, iar în cursul zilei de mâine vor ajunge în România trupurile neînsuflețite ale altor 2 cetățeni români, decedați în Marea Britanie și Germania. Din respect faţă de familiile victimelor şi conform prevederilor legale referitoare la respectarea vieţii private, MAE nu va comunica public detalii cu privire la identitatea victimelor sau coordonate privind transportul trupurilor neînsufleţite”, se arată în comunicatul remis, joi, de MAE.

Joi dimineaţa, din datele centralizate la Ministerul Sănătăţii, în spitalele din Bucureşti şi din judeţul Ilfov sunt internate 45 de victime ale incendiului din data de 30 octombrie 2015.

12 pacienţi în stare critică şi gravă

Datele pentru fiecare unitate sanitară:

–        Spitalul de Arşi -13 pacienţi internaţi

–        Spitalul Bagdasar Arseni – 10 pacienţi de internaţi

–        Spitalul Grigore Alexandrescu –5 pacienţi internaţi

–        Spitalul Sfântul Ioan – 1 pacienţi internaţi.

–        Spitalul Elias – 4 pacienţi internaţi

–        Spitalul Militar Central – 5 pacienţi internaţi

–        Spitalul de Urgenţă din Bucureşti – 3 pacienţi internaţi

–        Spitalul Universitar- 2 pacienţi internaţi

–        Spitalul Dimitrie Gerota- 1 pacient internat

–        Spitalul CC Iliescu – 1 pacient internat

Până în prezent au fost externate 38 de persoane care au primit îngrijiri medicale în unităţile sanitare din ţară.

Un număr de 39 de persoane au fost transferate la spitalele din străinătate:

Austria – 4 persoane care se află în prezent în stare stabilă

Belgia– 8 persoane care se află în stare stabilă (dintre care 5 persoane cu progrese punctuale)

Olanda– 8 persoane transferate, 2 decese, 6 persoane în stare stabilă

Franţa – 1 transfer care s-a soldat cu decesul pacientului.

Germania- 5 persoane- 3 persoane care au plecat pe cont propriu (printre care un cetăţean german) şi 2 persoane transferate, 1 deces

Marea Britanie– 9 persoane, din care 3 decese şi alte 6 persoane stare stabilă

Norvegia – 1 persoană stabilă

Israel – 3 persoane, din care 1 deces, 2 persoane în stare stabilă

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.