Explozie în orașul Bălan

0

O explozie s-a produs, vineri, într-un apartament din oraşul harghitean Bălan, după ce locatara în vârstă de 62 de ani a aprins aragazul din bucătărie, unde se acumulaseră gaze. Femeia a fost rănită şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

Explozia s-a produs în jurul prânzului, la un bloc din oraşul Bălan, la faţa locului deplasându-se un echipaj de pompieri din localitate, cu o autospecială, şi o salvare de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Harghita, notează Mediafax.

Explozia a fost provocată de o acumulare de gaze în bucătăria victimei, când aceasta a vrut să aprindă aragazul ca să îşi încălzească mâncarea.”Explozia s-a produs din cauza unei acumulări de gaz la racordul dintre ţeava flexibilă şi ţeava principală de gaz şi nu a fost urmată de incendiu”, a spus Simona Croitor de la ISU Harghita.

Suflul exploziei a avariat uşa de la baie şi a aruncat în aer uşa de la intrarea în apartament, fiind avariată, de asemenea, uşa unui apartament vecin.”În urma exploziei, nu a fost afectată structura de rezistenţă a blocului, motiv pentru care nu a fost nevoie să evacuăm locatarii. S-a luat legătura cu firma de distribuţie a gazului, care a fost închis, pentru a se remedia situaţia”, a conchis Simona Croitor.

Femeia, care era singură în apartament în momentul producerii exploziei, a fost rănită la mâini şi la faţă, primind îngrijiri chiar la faţa locului, de la echipajul de pe ambulanţa SAJ.

„Victima a suferit arsuri de gradul II la nivelul feţei şi pe ambele mâini, în special palmele. Femeia, care era speriată şi avea dureri mari, a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc”, a declarat şeful SAJ Harghita, dr. Peter Szilard.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.