Noi cazuri de Ebola, confirmate în Liberia

0

Trei noi cazuri de Ebola au fost confirmate în Liberia, țară care anterior fusese declarată „liberă” de infecție, a anunțat vineri un purtător de cuvânt al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), citat de AFP.

Primul bolnav este un băiat în vârstă de 10 ani, care s-a îmbolnăvit la 14 noiembrie și a fost internat trei zile mai târziu la Monrovia, a declarat jurnaliștilor doctorul Bruce Aylard, responsabilul OMS pentru răspunsul la această epidemie de febră hemoragică.

„Copilul nu a intrat, din câte se știe, în contact cu vreun supraviețuitor sau a participat la înmormântări”, a adăugat el, lăsând deschisă problema cauzei contaminării.

Doi dintre frații și surorile sale au manifestat simptome ale bolii în ultimele două zile, a indicat el. Ulterior, OMS a confirmat că și aceștia erau infectați cu virusul Ebola.

Liberia a fost declarat „liberă” de Ebola prima dată în luna mai — însă epidemia a reapărut șase săptămâni mai târziu — și a doua oară în luna septembrie.

Potrivit normelor OMS, epidemia de Ebola dintr-o țară este declarată încheiată după trecerea a 42 de zile — de două ori perioada maximă de incubație a bolii — de la ultimul caz confirmat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.