Oprescu, trimis în judecată

Share:

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat, vineri, trimiterea în judecată a primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat, alături de mai multe persoane.

Alături de Sorin Oprescu au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv Stanca Cristian pentru complicitate la luare de mită,  complicitate la dare de mită, constituire a unui grup infracțional organizat, Constantinescu Mircea Octavian, directorul Direcției Economice din cadrul aparatului Primarului Municipiului București, la data faptelor, pentru luare de mită şi constituire a unui grup infracțional, Șupeală Florin, director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului (C.C.P.B.P.B.) cu atribuții de director adjunct, la data faptelor, pentru luare de mită, constituire a unui grup infracțional organizat, Bengalici Claudiu, administrator al unei societăți comerciale, pentru complicitate la spălare de bani şi constituire a unui grup infracțional organizat.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată pentru luare de mită, complicitate la luare de mită, dare de mită, complicitate la dare de mită, trafic de influență, spălare de bani, abuz în serviciu, constituire a unui grup infracțional organizat şi Popa Bogdan Cornel, director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului și ulterior al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, la data faptelor, care se află în arest la domiciliu. Dar şi Albu Romeo, aflat şi el în arest la domiciliu, pentru complicitate la spălare de bani, complicitate la complicitate la dare de mită şi constituire a unui grup infracțional organizat.

Petroi Avasiloae Ruxandra Mihaela, director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului, la data faptelor, aflată sub control judiciar, a fost şi ea trimisă în judecată pentru luare de mită şi constituire a unui grup infracțional organizat.

Tot în acest dosar a fost trimis în judecată şi Niță Ion, pentru complicitate la spălare de bani şi constituire a unui grup infracțional organizat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de menținere a măsurilor preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.