Volkswagen taie drastic din cheltuielile de capital

0

Consiliul de administrație al grupului german Volkswagen AG a decis să reducă cheltuielile de capital pentru anul viitor cu 30%, în condițiile în care costurile scandalului emisiilor poluante continuă să crească, transmite Bloomberg.

Volkswagen, cel mai mare producător auto european, a informat vineri că anul viitor va cheltui 12 miliarde de euro pentru construcția de uzine și dezvoltarea de tehnologii. Comparativ, în 2015, Volkswagen promitea că va investi, în medie, 17,1 miliarde de euro în fiecare an până în 2019.

‘Ceea ce cu siguranță nu vom face este să reducem cheltuielile astfel încât să ne fie afectat viitorul’, a subliniat directorul general Matthias Mueller.

Este pentru prima dată după criza financiară din 2009 când Volkswagen reduce cheltuielile de capital. Chiar și așa investițiile de capital preconizate de Volkswagen pentru 2016 sunt mai mari decât media de 8,6 miliarde de euro pe an înregistrată în perioada 2010-2012.

Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, inclusiv în Germania, după ce în luna septembrie a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Costurile totale cu care se confruntă VW din cauza scandalului emisiilor sunt estimate undeva între 30 și 65 de miliarde de euro, iar analiștii avertizează că grupul ar putea fi nevoit să vândă unele operațiuni.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.