ColectivUnplugged, în memoria victimelor din Colectiv

0

La trei săptămâni de la tragedia din Club Colectiv, zeci de tineri care iubesc muzica la fel de mult cum o iubeau cei care au mers la concertul trupei Goodbye to Gravity s-au adunat la Universitate, la Fântână, pentru a cânta împreună, cu gândul la sufletele celor 58 care au plecat dintre noi şi la cei care au supravieţuit acelei nopţi de coşmar.

Evenimentul s-a numit #ColectivUnplugged şi a fost anunţat pe Facebook.

„Muzica ne-a scos în strada, muzica ne va ține în stradă. Fără scene și amplificare. Unplugged. Ne adunăm spontan și cântăm in Piața Universității. Multe chitare, voci bune, și liniște pentru a se auzi. Pentru a ne auzi suferința, pentru a ne plânge morții, a ne ruga pentru supraviețuitori și a celebra viața. E nevoie de oameni cu instrumente și voci”, a fost chemarea adresată pe Facebook, la care au răspuns zeci de oameni.

S-au cântat piese semnate de Valeriu Sterian, Leonard Cohen, Pink Floyd, John Lennon, Metallica, Phoenix şi Cargo şi niciun mesaj politic nu le-a umbrit cântarea. Participanţii au avut pregătite foi cu versurile cântecelor care s-au anunţat pe pagina de Facebook a evenimentului.

Pe 30 octombrie, la ora 22:32, în clubul Colectiv din Capitală a izbucnit un incendiu în urma căruia au murit 58 de persoane, şi alte aproximativ 150 au fost rănite.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.