Ședințe informale ale Guvernului Cioloș, în fiecare weekend

0

Premierul Dacian Cioloş a scris vineri seară pe Facebook că la şedinţa informală de Guvern de sâmbătă vor fi abordate cu precădere teme economice, menţionând totodată că astfel de reuniuni urmează să aibă loc „aproape în fiecare weekend în săptămânile următoare” pentru a pregăti aplicarea măsurilor din programul de guvernare.

„Primele trei zile de lucru al noului guvern au fost foarte intese şi cele care vin se anunţă tot aşa”, a scris Cioloş, vineri seară, pe contul său de Facebook, făcând referire la prima şedinţă de guvern şi la chestiunile discutate, precum şi la întâlnirile cu ambasadorul SUA, cu cel al Chinei şi cu comisarul european Corina Creţu.

„M-am întâlnit astăzi cu ambasadorul SUA Hans Klemm și am discutat despre consolidarea și amplificarea parteneriatul strategic SUA-România. Cu Ambasadorul Republcii Populare Chineze în România, Xu Feihong am discutat despre Summit-ul China-Europa Centrală și de Est ce va avea loc la Beijing la sfârșitul lunii.

M-am întâlnit, de asemenea, cu comisarul european Corina Crețu, pentru o discuție detaliată despre absorbția de fonduri europene și măsurile ce pot fi luate până la sfârșitul anului pentru evitarea dezangajării fondurilor deja contractate”, a adăugat Dacian Cioloș.

În plus, premierul a precizat şi priorităţile Cabinetului său în următoarea perioadă.

„Am discutat și urgențe de ordin administrativ și legislativ pentru perioada următoare: stadiul pregătirilor de iarna (pentru a face fată eventualelor intemperiilor), situația absorbției fondurilor europene, scoaterea la concurs a posturilor de management în numeroasele autorităti de management responsabile de gestiunea fondurilor, reformele administrative si nu in ultimul rand stadiul pregătirii bugetului pentru anul 2016”, a mai scris şeful Guvernului pe Facebook.

De asemenea, el a precizat că şedinţe de guvern informale urmează să aibă loc „aproape în fiecare weekend în săptămânile următoare”.

„Am anunţat colegii că vom avea şedinţe de guvern informale aproape în fiecare weekend în săptămânile următoare, pentru a pregăti aplicarea măsurilor din programul de guvernare. Primă reuniune de acest gen, în care vom aborda cu precădere teme economice, va avea loc chiar mâine (sâmbătă – n.r.) dimineaţă”, a scris el.

Premierul a menţionat că în săptămânile următoare vor fi prezentate măsuri concrete pe diferite sectoare.

„În săptămânile următoare vom veni cu măsuri concrete pe diferite sectoare. Am cerut miniştrilor să identifice care sunt măsurile pe care le putem lua în mod concret în perioada următoare şi care să corespundă programului de guvernare. O primă discuţie aplicată despre toate acestea o vom avea sâmbătă”, a notat el.

Premierul Dacian Cioloş vrea grăbirea pregătirii proiectului de lege privind bugetul de stat pe anul 2016, el cerându-i joi ministrului Finanţelor, Anca Paliu, ca în întâlnirea informală pe care o va avea, sâmbătă, cu membrii Cabinetul său, să vină cu o primă prezentare în acest sens.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.