Vânt, ploi și ninsori, în aproape toată țara!

Meteorologii au emis o atenţionare meteo de cod galben şi portocaliu de ploi, intensificări ale vântului şi ninsori pentru mai multe zone din ţară.

Cod Galben. În intervalul 21 noiembrie, ora 02.00 – 22 noiembrie, ora 12.00, va ploua în vestul, nord vestul şi nordul ţării, unde cantităţile de apă vor depăşi 25-30l/mp şi izolat 50l/mp. În noaptea de sâmbătă spre duminică, în Munţii Apuseni şi în grupele nordice ale Carpaţilor Orientali, dar şi la înălţimi de peste 1800 de metri în celelalte masive, treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Precipitaţiile mixte sunt posibile duminică şi în zonele de deal din vestul şi nordul teritoriului. Temoprar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze de 55-60km/h. La munte, cu precădere în zonele înalte, va sufla tare cu peste 90-100 de km/h, trecător viscolind ninsoarea.

Cod Portocaliu. În intervalul 21 noiembrie, ora 09.00 – 22 noiembrie, ora 09.00, pe parcursul zilei de sâmbătă şi în noaptea de sâmbătă spre duminică, în judeţul Maramureş şi în zonele de munte ale judeţelor Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj, Sălaj, se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi local 50l/mp şi izolat 70l/mp.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.