Zilele Facultății de Medicină Dentară din Iași

0

Studenți și specialiști din țară și din străinătate participă, în perioada 19-21 noiembrie, la manifestările științifice organizate în cadrul celei de-a XIX-a ediții a Zilelor Facultății de Medicină Dentară din Iași și, respectiv, a VII-a ediție a Congresului Internațional al Asociației Dentare Române Pentru Educație.

Prof. Univ. Dr Norina Forna, decanul Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Gr. T. Popa din Iași, organizatorul evenimentului, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că în cadrul acestor evenimente sunt organizate zece workshopuri live simultan, precum și conferințe în cadrul proiectului MedCareer.

„Temele care guvernează derularea agendei de evenimente sunt reprezentate de lansarea Platformei de Proiecte Inter-Trans-Med, pe care vor fi lansate și proiecte educaționale de cercetare, asistență medicală și mobilitate a studenților și a cadrelor didactice. Conferințele și comunicările științifice vor dezbate teme de actualitate precum: estetica în Medicina Dentară, Implantologie, Ceramica pe zirconiu’, a explicat prof. univ. Dr Norina Forna.

De asemenea, liderii de opinie ai centrelor de laseri și roboți din Franța vor lua parte la fondarea de societăți profesionale care vor funcționa pe lângă centrele de excelență.

„Participarea extraordinară a Confederației Decanilor de Origine Total sau Parțial Franceză — Asociația Decanilor Facultăților de Medicină Dentară din România, alături de reprezentanți ai Asociației Universităților Francofone și ai Institutului Cultural Francez, va aduce actualități în managementul universitar european privind armonizarea curiculară și programe de cercetare prin dezbateri, precum și de programele de mobilitate’, a precizat prof. univ. dr Norina Forna.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.