Tecău și Rojer au câștigat Turneul Campionilor la dublu

Perechea alcătuită din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer a câștigat Turneul Campionilor la dublu, duminică, la Londra, după ce au învins în finală cuplul româno-indian Florin Mergea/Rohan Bopanna, cu 6-4, 6-3.

Tecău și Rojer, favoriții numărul doi, s-au impus în exact o oră de joc și vor termina anul pe primul loc în clasamentul Emirates ATP Doubles Team Rankings, fiind cea mai bună pereche a anului.

Cuplul româno-olandez a început meciul cu un break pe serviciul lui Bopanna, iar acest lucru s-a dovedit a fi decisiv pentru soarta primului set. Cele două perechi și-au făcut apoi serviciul, dar Tecău și Rojer au încheiat cu 6-4, după 31 de minute, cu un as al românului.

În setul al doilea, Tecău și Rojer au reușit primul break la scorul de 2-2, tot pe serviciul indianului, cei doi încheind conturile tot pe serviciul lui Bopanna. Fiecare pereche a reușit câte 7 ași, dar Mergea și Bopanna au comis patru duble greșeli.

Mergea și Bopanna, care fac pereche doar din luna aprilie, au reușit un sezon remarcabil, au cucerit două titluri, la Mastersul de la Madrid și la Stuttgart, disputând finale la Halle și Casablanca, înainte de cea de la Barclays ATP World Tour Finals.

În schimb, Tecău și Rojer, la al doilea sezon împreună, au obținut titluri la Rotterdam, Wimbledon și Londra, bifând alte două finale, la Nisa și Sydney.

Tecău și Rojer i-au învins pe Mergea și Bopanna pentru a patra oară, toate meciurile având loc în acest an: 6-2, 5-7, 10-8 în optimile de finală ale Mastersului de la Roma, 6-3, 6-7 (7), 6-3 în optimi la Roland Garros și 4-6, 6-2, 6-3, 4-6, 13-11 în semifinale la Wimbledon.

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer vor primi pentru acest succes un cec de 423.000 de dolari și 1.500 de puncte ATP, în timp ce învinșii vor fi recompensați cu 229.000 dolari și 800 de puncte.

Tecău a ajuns la 26 de titluri în cariera sa la dublu, dintre care 11 sunt alături de Rojer.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.