Dan Cristian Popescu pune tunurile pe Oprea și Onțanu!

0

Deputatul PNL, Dan Cristian Popescu, viitorul candidat PNL la Primăria Sectorului 2, lansează un nou atac extrem de dur la adresa liderilor politici, împopoțonați cu grade, printre care se numără și liderii UNPR, Gabriel Oprea și Neculai Onțanu, care au obținut grade de general, în funcție de contexte și conjuncturi politice.

În context, deputatul Popescu a depus la Parlament o interpelare către Ministerul Apărării Naționale, în care a solicitat toate documentele și argumentele care au stat la baza deselor avansări ale celor doi, din anul 2000 și până în prezent.

Vă prezentăm în continuare comunicatul de presă remis de Dan Cristian Popescu pe adresa redacției.

„În ultimii ani, aud și citesc, la fel ca și dumneavoastră, despre tot felul de personaje politice și nu numai, mai mult sau mai puțin cunoscute, care beneficiază de grade militare ‎demne de conducători de trupe în războaie. Oameni care nu au fost o zi în viața lor pe front sau nu au comandat unități și mari unități, ci doar și-au dedicat cariera servind interese personale sau de partid, în funcție de contexte și conjuncturi. “Eroi” ai negocierilor obscure și jocurilor de culise dar în niciun caz ai poporului român.

Două dintre personajele împopoțonate cu grade sunt primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu, și fostul vicepremier, Gabriel Oprea. Sigur sunteți la curent cu faptul ‎că ambii sunt membri de frunte ai Armatei Române, Neculai Onțanu fiind înaintat în gradul de general-maior – cu două stele în rezervă, iar Gabriel Oprea în gradul de general – cu patru stele în rezervă, deși nimeni nu știe cu siguranță care sunt “meritele deosebite” ale domniilor lor.

‎Mânat de curiozitate și de mari dubii, am depus astăzi în Parlament o interpelare către Ministerul Apărării Naționale, în care am cerut toate documentele și argumentele care au stat la baza deselor avansări ale domnilor Onțanu și Oprea, din anul 2000 și până în prezent. Mai precis din momentul din care dânșii dețin importante funcții politice.

Aștept cu interes răspunsul instituției, la fel cum cred că îl așteaptă veteranii de război, ofițerii activi și în rezervă care au obținut gradele prin merit și luptătorii de la revoluție. Armata, alături de BOR sau BNR, este o prezență constantă pe primele locuri ale tuturor sondajelor referitoare la instituțiile în care au încredere românii. Cred cu tărie că sunt instituții care țin de esența unei societăți și care nu trebuiesc pervertite sau duse în derizoriu.”

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.