Dezvăluiri șoc. Șova lua șpaga prin intermediul amantei!

0

Informaţii explozive din dosarul lui Dan Şova. Senatorul PSD lua şpaga prin intermediul amantei, spun procurorii, conform Romania TV.  În plus, Dan Şova folosea banii din şpagă ca să-şi plătească ratele pentru o locuinţă cumpărată de la un coleg, deputatul Cristian Rizea.

Din referatul procurorilor reiese faptul că Dan Şova primea şpaga, 5000 de euro lunar, prin intermediul unei consiliere de la cabinetul său, care era şi amanta lui.

Dan Şova direcţiona cei 5000 de euro către un coleg de partid, deputatul Cristian Rizea, de la care achiziţionase un apartament de 200.000 de euro, iar Şova plătea lunar rate.

Conducerea Senatului a decis luni ca votul în plen pentru cererea de reţinere şi arestare a lui Dan Şova să aibă loc miercurea viitoare, întrucât lunea şi marţea viitoare sunt zile libere.

Dosarul senatorului Dan Şova are, potrivit scrisorii transmise de ministrul de Justitie preşedintelui Senatului, 7 volume şi 2.842 de pagini.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a sesizat procurorul general pentru a cere președintelui Senatului încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 — iulie 2014, Dan Șova a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

În dosar a fost reținut Mihai Bălan, director general al CET Govora, pentru abuz în serviciu în formă continuată (două acte materiale). Ulterior, Instanța supremă a stabilit ca acesta să fie cercetat sub control judiciar.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.