Enel Distribuție Muntenia, program amplu de modernizare!

Share:

Enel Distribuție Muntenia a demarat anul acesta un amplu program de modernizare a rețelei electrice de distribuție de medie și joasă tensiune în județul Giurgiu, urmând să se finalizeze modernizarea a aproximativ 224 km de rețea. După finalizarea lucrărilor de modernizare, clienții din arealul inclus în program vor beneficia de mai multă siguranță în alimentarea cu energie electrică. Valoarea estimativă a lucrărilor este de peste 12 milioane lei.

Lucrările de modernizare a rețelelor de medie și joasă tensiune din județul Giurgiu constau în înlocuirea conductoarelor existente cu unele noi cu secțiuni mărite, oferind pe lângă o mai mare siguranță în alimentarea cu energie electrică, un nivel îmbunătățit al tensiunii și posibilitatea unui consum sporit. De asemenea, stâlpii și branșamentele din arealul cuprins în programul de modernizare care prezintă un grad avansat de uzură vor fi înlocuiți.

Astfel, în localitățile Pietrele, Chiriacu, Vlad Tepes, Prundu, Cupele, Petru Rares, întreaga rețea de joasă tensiune, respectiv 63 km a fost înlocuită. Localitățile Meletie, Bicu, Balasoieni, Sf. Gheorghe, Carpenis, Floresti, Ulmi, Dobreni, Greaca, Copaciu, Singureni, Varlaam, Hulubesti, Hotarele, Comana beneficiază de lucrări de modernizare parțială, 20 de km de rețea de joasă tensiune fiind înlocuiți. Tot pentru rețeaua de joasă tensiune sunt planificate si vor fi executate lucrări în localitățile Naipu, Gaiseni, Izvoru, 62 km de rețea urmând să fie modernizați. De asemenea au fost realizate lucrări de modernizare integrală a 55 km de retea de medie tensiune din zona de nord a județului Giurgiu, în timp ce linia electrică aeriană de medie tensiune de pe raza localităților Puieni, Vlad Tepes, Pietrele, Baneasa, Frasinu va fi modernizată integral până la sfârșitul acestui an, cumulând un volum de retea modernizată de cca. 24 km.

Toate aceste lucrări vor crește siguranța în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor și vor asigura preluarea unui consum crescut cu până la 40% față de nivelul actual, astfel că aproape 30.000 de clienți vor beneficia de o mai bună calitate a serviciului. Pe unele tronsoane, vechimea rețelei din zonă depășeste 40 de ani. Primăriile localităților menționate au acordat sprijinul necesar realizării în bune condiții a lucrărilor.

Proiectul face parte din amplul program de investiţii derulat de Enel în România pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite clienţilor, modernizarea reţelei şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.