Albumul ”Stelele filmului cântă”, lansat la Magazinul Muzica

Share:

Lansarea albumului ”Stelele filmului cântă” a reunit, luni după amiază, la Magazinul Muzica, unii dintre cei mai valoroși și iubiți actori ai teatrului și filmului din țara noastră, care au răspuns inițiativei lansate de Margareta Pâslaru de a cânta piese compuse de marea doamnă a muzicii ușoare românești, pentru un scop nobil – ajutorarea artiștilor vârstnici, cu probleme de sănătate, care s-au retras din lumea filmului.

Nume sonore precum Maia Morgenstern, Ștefan Velniciuc, Monica Davidescu, Stela Popescu, Eugen Cristea, Alexandra Velniciuc, Valentin Teodosiu, Jeanine Stavarache, Andreas Petrescu, Florin Zamfirescu, Alexandru Arșinel, Adriana Trandafir, Aurelian Temișan, Marian Râlea, Anca Sigartău, Silviu Biriș, Mihai Bisericanu, Marius Manole, Rodica Mandache, Emilia Popescu, Ștefan Bănică jr, Grupul Sound cântă pe album 21 de melodii compuse de Margareta Pâslaru. 11 dintre acestea sunt pe versuri ale poeților Virgil Carianopol, Constanța Buzea, Ion Minulescu, Lucian Blaga, Ana Blandiana, George Bacovia, Agatha Grigorescu Bacovia, iar 10 pe texte scrise de Margareta Pâslaru, informează Agerpres.

Albumul, produs de Uniunea Cineaștilor din România, este deschis de o melodie cântată de Maia Morgenstern, pe versuri de Constanța Buzea — ”Despotici în uimire”. Maia Morgenstern este prezentă pe album cu două melodii, a doua fiind ”Nu vreau să moară florile de măr”.

Margareta Pâslaru mărturisea că a lăsat fiecărui actor libertatea de a alege o piesă care îi place, iar Maiei Morgenstern i-au plăcut două, ”așa că le-a cântat pe ambele”.

Și actorul Eugen Cristea este prezent pe album cu două piese — ”NU” și ”Balada focului”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.