Indicatorul de încredere macroeconomică, în creștere

Share:

Indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România a înregistrat valoarea de 69 puncte, în luna octombrie 2015, în creștere cu 4,1 puncte față de luna anterioară, potrivit unui comunicat al CFA România, remis Agerpres.

„Majorarea s-a datorat componentei sale de anticipații. Astfel, indicatorul condițiilor curente a fost de 67,5, valoare similară cu cea înregistrată în exercițiul anterior, iar indicatorul anticipațiilor a crescut cu 6,2 puncte la valoarea de 67,9 puncte”, se arată în comunicat. În ceea ce privește cursul de schimb euro/leu, valorile mediane au consemnat un curs anticipat de 4,4500 pentru orizontul de 6 luni (valoare similară cu cea înregistrată în exercițiul anterior).

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni (octombrie 2016/octombrie 2015) a înregistrat o valoare mediană de 0,65% (față de 1% în exercițiul anterior).

CFA România este asociația profesioniștilor în investiții din România, deținători ai titlului Chartered Financial Analyst, calificare administrată de CFA Institute (SUA). CFA România este una dintre cele 144 de societăți membre ale CFA Institute și are peste 160 de membri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.