Senatorii juriști permit reținerea și arestarea lui Șova

0

Senatorii juriști au întocmit, marți, un raport favorabil în cazul cererii privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a social-democratului Dan Șova.

Raportul a primit cinci voturi „pentru”, două voturi „împotrivă” și trei abțineri. Din cei 11 membri ai Comisiei, doar senatorul UDMR Pataki Csaba a absentat, iar senatorul PSD Ovidiu Donțu a fost înlocuit de Mihai Neacșu, informează Agerpres.

Raportul Comisiei este consultativ, el urmând să fie înaintat Biroului permanent pentru a fi introdus pe ordinea de zi a ședinței plenului Senatului de miercurea viitoare.

Dan Șova și-a studiat marți dosarul de șapte volume (aproximativ 3.000 de pagini) timp de aproape patru ore, ulterior fiind audiat de către senatorii juriști.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a sesizat procurorul general pentru a cere președintelui Senatului încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 — iulie 2014, Dan Șova a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

În dosar a fost reținut Mihai Bălan, director general al CET Govora, pentru abuz în serviciu în formă continuată (două acte materiale). Ulterior, Instanța supremă a stabilit ca acesta să fie cercetat sub control judiciar.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.