Stadionul Dinamo va fi modernizat!

0

Noul ministru al Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, a anunțat că, în perspectiva Campionatului European din 2020, în cadrul căruia România va organiza 4 partide, stadionul Dinamo va fi modernizat.

Astfel, fostul președinte al CS Dinamo a precizat că actuala arenă din Ștefan cel Mare nu va mai avea pistă de atletism, care va fi mutată pe stadionul Piți Varga, iar capacitatea va fi mărită, până la 30.000 de locuri.

„Eu acum două luni de zile am depus toată documentația CS Dinamo, care conține și studiul de fezabilitate, la Compania Națională de Investiții, pentru reabilitarea și modernizarea stadionului. Nu se rezolvă bătând din palme, dar cu siguranță e un început. Trebuie să se meargă până la capăt!

Stadionul este prins în programul Euro 2020 și asta se va face. Până în 2020 mai e timp. Este de durată, dar nu imposibil de realizat. Parcul Dinamo merită un stadion nou, frumos, să ne bucurăm la meciurile care se joacă acolo. Arena va avea 30.000 de locuri. Pista va fi mutată pe stadionul Piți Varga. Are o sală de atletism indoor la subsol, cu parcare sub tribune”, a precizat Elisabeta Lipă la EuropaFM.

În primăvară, actualul demnitar anunța că și Ministerul Dezvoltării și-a dat acordul pentru modernizarea staidonului din Ștefan cel Mare.

UEFA a anunțat pe 19 septembrie 2014 numele celor 13 orașe care vor găzdui partide de la Campionatul European din 2020, iar pe Arena Națională se vor disputa trei partide din faza grupelor și una din optimile de finală.

Cu nouă zile mai devreme, UEFA publicase un raport în care se menționa că Bucureștiul mai are de rezolvat problema accesului suporterilor de la aerportul Otopeni în centru și la stadion, precum și, ”în parte”, problema cazării suporterilor fără condiții financiare importante.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.