Noaptea Teatrului Tânăr, la Excelsior

Share:

A doua ediție a Nopții Teatrului Tânăr se va desfășura vineri, la Teatrul Excelsior, între orele 17,30 – 2,00, informează un comunicat al organizatorilor remis Agerpres.

Noaptea Teatrului Tânăr aduce laolaltă trei spectacole montate și jucate de adolescenți din Baia Mare, Brașov și București, alese din repertoriul de anul acesta de la Ideo Ideis, un spectacol profesionist gândit special pentru ei, discuții cu actori din diferite generații — de la Ana Maria Guran, adolescentă, la Marcel Iureș, unul dintre cei mai mari actori ai scenei românești, ateliere de teatru interactive, cât și un moment de improvizație muzicală.

„Doar în această seară, special gândită pentru publicul tânăr, prestigiosul actor Marcel Iureș, președinte de onoare al festivalului Ideo Ideis, și Ana Maria Guran, protagonista filmului fenomen ‘Lumea e a mea’, vor împărți scena teatrului cu trei trupe de liceu din toată țara”, se arată în comunicat.

Din programul serii nu vor lipsi spectacolul Teatrului Excelsior, „The History Boys”, un masterclass Marcel Iureș, Seara Povestitorilor: Ana Maria Guran, Networking & Ateliere de Teatru Tânăr sau spectacole de teatru oferite de trupe de liceu din Brașov — trupa Amprente, Baia Mare — trupa Par Ris și București — trupa AS.

„Noaptea Teatrului Tânăr stă sub semnul dialogului între generații. (…) Pe parcursul a mai mult de 8 ore, adolescenții din București vor avea ocazia de a simți pe pielea lor energia unui festival, de a descoperi că teatrul nu este o artă învechită sau elitistă, care nu îi reprezintă și, mai ales, că arta îi poate ajuta să-și viseze și să-și împlinească potențialul”, se mai arată în comunicat. Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Evenimentul este organizat de Ideo Ideis împreună cu platforma culturală BRD — Scena 9.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.