Petrolul Ploiești, dată afară de pe stadionul „Ilie Oană”

0

Primăria Ploiești a reziliat contractul echipei FC Petrolul pentru utilizarea stadionului Ilie Oană, din cauza datoriilor de aproape 2 milioane de lei.

Lupii Galbeni plăteau 13.000 de euro fără TVA pentru fiecare meci disputat, plus o altă chirie pentru utilizarea birourilor.

„S-a reziliat contractul cu FC Petrolul din cauza acumulărilor de datorii, aici mă refer la datorii noi imediat după intrarea în insolvenţă. (…) avem şi din partea lor o cerere înaintată către SGU pe data de 13 a zecea (n.r.- 13 octombrie), în care şi dânşii vor să se rezilieze contractul. (…) Conform deciziilor luate, nu ar mai avea voie să intre nu numai pe stadion, nici în spaţiile închiriate, unde sunt birourile în momentul de faţă”, a declarat Donald Constantin, directorul SC Servicii de Gospodărie Urbană SRL Ploieşti.

Edilul susține că datoriile echipei FC Petrolul pentru anul 2015 depășește suma de 500.000 de lei, plus alte datorii mai vechi de aproximativ 1,4 milioane de lei.

De menționat și că ANAF, SPFL Ploiesti, SGU Ploiesti, Weco TMC au solicitat falimentul grupării galben-albastre, însă oficialii clubului susțin că ”cea mai mare parte a sumei înscrise la masa credală, la care se face referire în cererea privind trecerea la faliment, a fost contestată de către SC Fotbal Club Petrolul SA, în condiţiile în care această sumă provine din obligaţia impusă retroactiv societăţii noastre (anii 2013, 2014) de a plăti impozitul aferent stadionului “Ilie Oană” pe durata integrală a unui an calendaristic, şi nu pentru perioada efectivă în care FC Petrolul Ploieşti utilizează arena.

Decizia SPFL de a stabili în sarcina clubului obligația de a plăti întregul impozit aferent stadionului “Ilie Oană” a fost luată în baza unei notificări făcută de SGU Ploieşti, desi inițial aceasta din urmă își asumase şi plătise impozitul aferent stadionului (mai puţin suma plătită de FC Petrolul pentru evenimentele desfăşurate).

Referitor la suma menționată în aceeași cerere ca obligație fiscală născută după data intrării clubului în insolvență, menționăm că Serviciul Public Finanțe Locale nu a binevoit, nici până la această dată, să comunice clubului înscrisurile doveditoare care să arate natura sumei solicitate a fi plătită”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.