Proiectul de buget pe 2016, aprobat pe 15 decembrie!

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a anunțat că la nivelul Executivului s-a stabilit un calendar de dezbatere și aprobare a bugetului de stat pe 2016, astfel încât proiectul să fie aprobat de Parlament în jurul datei de 15 decembrie.

„În perioada imediat următoare, ordonatorii de credite își vor completa anexele. Undeva spre sfârșitul săptămânii vom avea și liniile de ordonatori secundari și terțiari completate pentru a avea structura defalcată a bugetului pe 2016. Aceste lucruri ar trebui finalizate undeva spre 2 decembrie, cel târziu 5 decembrie, cu acordul și prin înțelegerea acestor elemente (…) la nivelul Ministerului de Finanțe. Din 5 decembrie, cel târziu, bugetul complet detaliat va fi supus unei consultări publice, va fi prezentat la nivelul Ministerului de Finanțe pentru o consultare publică. Nu cred că vom reuși să stăm în consultare publică mai mult de o săptămână, pentru că intrăm în criză de timp și intenția inițială, pe care încă sper să o respectăm, este să avem bugetul aprobat în jurul datei de 15 decembrie”, a spus Suciu, într-o conferință de presă, la Palatul Victoria, informează Agerpres.

El a adăugat că proiectul de buget va fi cel mai probabil aprobat în Guvern pe 10 sau 11 decembrie, urmând ca apoi să fie trimis Parlamentului, pentru a intra în dezbaterea comisiilor de specialitate și pentru vot final.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.