Raed Arafat respinge varianta demisiei!

Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a declarat, miercuri, că nu demisionează din funcţie. Raed Arafat a explicat că nu are de ce să demisioneze, pentru că nu consideră că a greşit, iar o astfel de decizie acum ar însemna că fuge de răspundere. Oficialul MAI a arătat că, că dacă şefii lui consideră că a greşit, îl pot demite.

În cadrul unei conferinte de presă susţinută la Ministerul Sănătăţii,Raed Arafat a declarat că nu intenţionează să demisioneze în urma tragediei de la Colectiv şi a neregulilor constatate ulterior. „Nu, nu demisionez. Punct.”, a spus Raed Arafat.

Anterior, secretarul de stat a precizat că el este în aparatul public, şi nu implicat politic, de aceea, dacă superiorii săi consideră că a greşit, îl pot demite.

„Chiar dacă funcţia de secretar de stat este una politică, eu fac parte din tehnic. În cazul meu, sunt două situaţii: dacă şefii consideră că am greşit, mă pot demite sau dacă eu consider că am greşit, îmi pot cere demisia. Nu consider că am greşit”, a spus Raed Arafat.

Secretarul de stat a ţinut să precizeze că, în acest context, dacă şi-ar da demisia, ar însemna că fuge de răspundere.

„A-mi da demisia, mai ales că nu consider că am greşit, ar însemna că fug de răspundere, or eu nu fug de răspundere. Aşteptăm finalizarea anchetelor”, a mai declarat secretarul de stat.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, în şedinţa de guvern, că vrea să se asigure că persoanele care au fost la conducerea ISU Bucureşti-Ilfov şi care au fost suspendate din funcţii vor fi demise şi nu se vor mai putea întoarce în sistem.

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, i-a spus premierului că secretarul de stat Raed Arafat a fost informat, marţi, că încă de la sfârşitul lunii septembrie o societate comercială care organiza evenimente în clubul Colectiv a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi conducerea ISU Bucureşti-Ilfov că acolo urmează să aibă loc un eveniment la care ar fi urmat să participe foarte mulţi oameni.

„În momentul în care am avut această informaţie, i-am cerut domnului secretar de stat ca toată situaţia de fapt să fie înaintată de urgenţă la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi valorificată la dosarul penal al cauzei şi întreaga conducere a ISU Bucureşti-Ilfov a fost pusă la dispoziţie până la definitivarea situaţiei, urmând ca în cursul zilei de astăzi să împuternicim pe altcineva să asigure continuitatea comenzii la structura respectivă”, a declarat Tobă.

Şefii ISU Bucureşti-Ilfov – inspectorul şef colonel Mihai Mirel Guţă, prim-adjunctul locotenent colonel Orlando Schiopu şi adjunctul locotenent colonel Giani Aldoiu – au fost suspendaţi din funcţii, la aproape o lună de la tragedia din Colectiv, la ISU fiind făcute verificări privind faptul că nu a făcut controale la fabrica Pionierul şi la club, deşi ştia că va fi organizat un eveniment cu public numeros.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a arătat miercuri, într-un comunicat de presă, că a primit, în 24 noiembrie, o sesizare din partea mass-media care semnala existenţa unui document privind organizarea unui eveniment cu public numeros în Fabrica Pionierul, la etajul 1 şi în clubul Colectiv, pentru zilele de 25 şi 26 septembrie, anterior producerii tragediei din 30 octombrie.
În urma sesizării, inspectorul general al IGSU a informat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, care a dispus, în regim de urgenţă, efectuarea unei verificări la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, a precizat sursa citată.

Din datele preliminare obţinute în urma verificărilor a rezultat că documentul a fost identificat în corespondenţa primită de IGSU la data de 23 septembrie, în jurul orei 23.30.

„Întrucât soluţionarea documentului era de competenţa Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, acesta a fost redirecţionat unităţii în cauză, în dimineaţa zilei de 24 septembrie 2015, pentru evaluare şi măsuri. La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov au fost transmise două adrese către organizatorul evenimentului – Emagic – fără a rezulta că au fost efectuate verificări la faţa locului”, a precizat IGSU.

Jurnalistul Cătălin Tolontan a contactat, marţi, conducerile IGSU şi ISU şi le-a trimis o sesizare în care semnala existenţa unui document privind organizarea unui eveniment cu public numeros în fabrica Pionierul, la etajul 1 şi în clubul Colectiv, pentru zilele de 25 şi 26 septembrie. Sesizarea a fost formulată şi în contextul în care IGSU şi ISU au susţinut că nu ştiau despre clubul Colectiv, iar acesta nu exista în baza lor de date.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.