Piață Țărănească de Sfântul Andrei, la MȚR

Muzeul Țăranului Român din Capitală găzduiește, între 27 noiembrie și 1 decembrie, un târg cu produse din Basarabia și Piață Țărănească de Sfântul Andrei, informează un comunicat al organizatorilor transmis Agerpres.

Evenimentul este deschis între orele 10,00 și 18,00, iar intrarea este liberă. Vizitatorii vor putea degusta produse ale gastronomiei tradiționale toate zonele țării.

În ofertă sunt incluse dulcețuri și siropuri tradiționale de pe Dealurile Mărtănușului, zacuști și murături dâmbovițene, miere și produse apicole, turtă dulce și covrigi de la Pitești, fructe și legume proaspete, plăcinte și mâncare gătită la ceaun.

Nu lipsesc nici preparatele moldovenești de pe ambele maluri ale Prutului: cozonaci, poale-n brâu și aliverci, dar și demonstrații ale meșteșugurilor tradiționale: încondeierea ouălelor, țesutul și cusutul straielor, prelucrarea sticlei.

La târg vor fi prezenți meșteri și producători de icoane pe lemn și pe sticlă, podoabe, hăinuțe și căciuli croșetate, obiecte din lemn și ceramică, obiecte de colecție, decorațiuni, cosmetice naturale.

Târgul din Basarabia este organizat cu prilejul Zilei Naționale a României iar în cadrul manifestării vor fi prezentate produse fabricate în Republica Moldova, inclusiv obiecte de artizanat de pe ambele maluri ale Prutului.

Acest eveniment este un prilej în plus pentru promovarea valorilor culturale comune ale românilor de pe ambele maluri ale Prutului, precum și o oportunitate de a iniția noi legături economice între producătorii din cele două state.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.