Jose Carreras, concert fabulos la Romexpo

Share:

Jose Carreras a adus un omagiu celor decedați în incendiul ce a avut loc la club Colectiv și le-a dedicat aria „Ave Maria”, în concertul ce a avut loc joi, la Pavilionul Central Romexpo din Capitală.

Tenorul a început spectacolul de două ore, în fața publicului român, cu „La Serenata” și „Era di Maggio”, pentru ca apoi să lase loc sopranei Natalia Kovalova, care a cântat lucrarea lui Antonin Dvorak — „Song to the Moon” — din opera „Rusalka”, informează Agerpres.

La finalul interpretării, artista l-a adus pe Carreras pe scenă, pentru primul lor duet din program.
„Dedic următoarea piesă celor 60 de victime din club Colectiv. Transmit condoleanțe familiilor și prietenilor lor”, a spus Jose Carreras, înainte de „Ave Maria”.

În timpul interpretării ariei, pe cele două ecrane de lângă scenă au rulat fotografii alb-negru cu portrete ale celor decedați în tragedia de la Colectiv, alături de numele lor.

Concertul lui Carreras a adus clasicele arii ale operei în atenția sutelor de spectatori de la Romexpo. Artistul a cântat la București alături de Filarmonica „George Enescu”, sub bagheta lui David Gimenez. Pe ecranul uriaș din spatele scenei au fost prezentate imagini ambientale, de la un candelabru uriaș care a dat senzația unei săli imense de bal, până la fotografii cu tenorul pe scenele lumii, alături de fani. De asemenea, pe același ecran au fost prezentate și numele pieselor interpretate de artist în timpul concertului.

Pe scaunele spectatorilor au fost așezați trandafiri albi, pentru a crea atmosfera unei seri la operă. Publicul român l-a chemat cu entuziasm la „bis” pe Carreras, alături de Kovalova. Astfel, artistul a cântat, după încheierea programului oficial, încă aproape jumătate de oră.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.