Bază a ONU la Kidal, atacată cu rachete. Patru morți!

0

Doi soldați ONU, de naționalitate guineeană, și un civil au fost uciși, iar alte 14 persoane au fost rănite sâmbătă, într-un atac cu rachete împotriva unei baze a Misiunii ONU în Mali (Minusma), în Kidal (nord-est), informează AFP, care citează surse din cadrul Minusma și oficiali locali.

„Baza noastră din Kidal a fost atacată în această dimineață de teroriști. Ei au folosit rachete care au ucis doi soldați Minusma din naționalitate guineeană și un civil angajat pe contract”, a declarat pentru AFP un responsabil al ONU.

O altă sursă din cadrul misiunii ONU vorbește despre 14 răniți în urma acestui atac. Autorii atacului „sunt inamicii păcii”, a declarat pentru AFP un consilier municipal din Kidal.

Nordul statului Mali a căzut în primăvara anului 2012 în mâinile grupărilor jihadiste și rebelilor tuaregi, care au profitat de haosul ce a urmat unei lovituri de stat. Autoritățile de la Bamako au reușit apoi să preia treptat controlul teritoriului cu ajutorul trupelor franceze și ale altor state africane, iar anul acesta rebelii și guvernul au ajuns la un acord de pace pe care jihadiștii au promis că-l vor sabota. Atacurile acestora din urmă s-au extins recent către centrul și sudul țării, în timp ce zone întinse ale țării continuă să nu se afle sub control guvernamental.

Minusma este misiunea ONU de menținere a păcii cea mai costisitoare în ceea ce privește numărul de vieți curmate, după cea din Somalia, 1993-1995.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.