Oltean şi Teodorescu, la mâna deputaților juriști

0

Comisia juridică a Camerei Deputaților se va reuni miercurea viitoare, la ora 12.00, în ședință, pentru a analiza cererile cu privire la arestarea preventivă a deputaților Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu și pentru a face rapoarte pe aceste solicitări, a declarat, vineri, președintele comisiei, Bogdan Ciucă.

Președintele Comisiei juridice a Camerei Deputaților, Bogdan Ciucă, a adăugat că miercuri vor fi chemați la audieri cei doi deputați, după care se va decide prin vot dacă se dă raport favorabil sau nefavorabil pentru fiecare dintre cereri, potrivit Agerpres.

Deciziile Comisiei juridice în astfel de cazuri sunt consultative, hotărârea fiind luată de plenul Camerei Deputaților.

Biroul Permanent al Camerei Deputaților, întrunit vineri, a hotărât să informeze de îndată conducerea Comisiei juridice cu privire la cererile privind încuviințarea arestării preventive a liberalilor Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu. Potrivit secretarului Biroului permanent Niculae Mircovici, materialul transmis spre analiză Camerei Deputaților în aceste cazuri cuprinde patru volume însumând peste 1.000 de file.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea președintelui Camerei Deputaților pentru încuviințarea arestării preventive a deputaților Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu, urmăriți penal în dosarul despăgubirilor ANRP către omul de afaceri Mihai Rotaru.

În conformitate cu prevederile legale, șefa DNA l-a sesizat pe procurorul general al României pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a lui Cătălin Teodorescu, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), pentru abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, acesta fiind trimis în judecată sub control judiciar în altă cauză, și a lui Ioan Oltean, pentru trafic de influență și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.