Impozitul pe dividende, redus de la 1 ianuarie 2016!

Share:

Secretarul general al ALDE Daniel Chițoiu a declarat vineri că datele economice oficiale prezentate de Ministerul Finanțelor arată că reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5% se poate aplica de la 1 ianuarie 2016, dar trebuie ca actualul Guvern să își dorească acest lucru.

„Datele prezentate de Ministerul Finanțelor ne arată că reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5% este o măsură ce poate avea aplicabilitate începând cu 1 ianuarie 2016. Cifrele ne dovedesc că este o măsură sustenabilă. Noi, cei din ALDE, dorim să transmitem actualului Executiv că această măsură este cerută intens și extrem de așteptată de reprezentanții mediului privat. La cele patru întâlniri dintre ALDE și reprezentanții celor mai mari cinci confederații patronale din România, reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5% a fost printre cele mai revendicate măsuri de către reprezentanții mediului de afaceri”, se arată într-un comunicat de presă remis Agerpres de Chițoiu.

Secretarul general al ALDE consideră că această măsură este un impuls puternic pentru refacerea și creșterea capitalului românesc, fără de care economia națională nu poate deveni stabilă și performantă pe termen mediu și lung.

„În plus, amânarea reducerii impozitului pe dividende cu un an de zile ar fi o decizie fără niciun fel de justificare, având în vedere creșterile economice trimestriale ale României. Să nu uităm că, potrivit EUROSTAT, România a înregistrat cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană în trimestrul al treilea al acestui an comparativ cu trimestrul precedent. Totodată, trebuie spus românilor că reducerea impozitului pe dividende, de la 1 ianuarie 2016, nu va avea efecte decât în 2017. De aceea, echilibrul bugetar și deficitul economic nu vor fi afectate. Rămâne să vedem dacă Executivul condus de Dacian Cioloș se va apleca către mediul de afaceri și va crea premisele refacerii capitalului românesc”, a precizat Chițoiu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.