Italia vrea închiderea moscheilor clandestine

Share:

Ministrul italian de interne Angelino Alfano a anunțat vineri că guvernul intenționează să închidă locurile de cult musulmane clandestine pentru a lupta împotriva terorismului, a relatat presa italiană, informează AFP.

„Avem în Italia patru moschei și peste 800 de locuri de cult musulmane. Vom închide locurile ilegale, nu pentru a opri cultul, ci pentru ca acest cult să fie în locuri în regulă”, a declarat el.

Ministrul s-a exprimat la o reuniune la Lecce (sud) consacrată riscurilor teroriste și „influenței islamului de garaje”, locuri de cult nedeclarate unde unii dintr-un milion de musulmani ce trăiesc în Italia vin să se roage.

Aceste locuri clandestine de multe ori nu înseamnă o alegere ci o necesitate, întrucât autorizația pentru a stabili un loc de cult nu este ușor de obținut, în special din cauza opoziției mai multor aleși locali, amintește France Presse.

„Niciun loc din lume nu este la risc zero, după cum o demonstrează cronologia dramatică a terorismului din 2001 până astăzi. Doar prevenirea există și până în prezent activitatea noastră de informații și prevenire a funcționat”, a insistat ministrul italian.

Italia și Roma în special sunt citate în mod regulat ca ținte prin propaganda organizației Statul Islamic (SI) și Statele Unite au avertizat țara asupra riscului de atentate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.