Jose Carreras, Doctor Honoris Causa

Tenorul Jose Carreras a primit, sâmbătă, titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Muzică Gheorghe Dima Cluj-Napoca, în semn de recunoaştere a activităţii sale artistice, informează Agerpres.

Artistul care va împlini 69 de ani pe 5 decembrie este deja Doctor Honoris Causa al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

„Este o onoare să primesc acest titlu din partea Academiei de Muzică din Cluj, una dintre cele mai active instituţii muzicale din România. Legătura mea cu România durează de mult timp şi mă bucur că muzica mea este apreciată de publicul românesc, care respectă munca mea. Muzica este vocaţia mea de când eram copil, este viaţa mea”, a spus Jose Carreras.

Distincţia a fost oferită de rectorul Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, Vasile Jucan:

„Avem privilegiul şi onoarea de a acorda titlul de Doctor Honoris Causa maestrului Jose Carreras, în semn de recunoaştere a activităţii sale artistice la nivel internaţional. Tenorul Jose Carreras este un mare om, un mare iubitor de oameni, un altruist, care poate fi luat ca un model. Toţi tinerii din lume îl vor urma, pentru că a reuşit în arta pe care o face”.

La ceremonie au fost prezenţi, printre alţii, prefectul Gheorghe Vuşcan, primarul Emil Boc, rectorul UBB, ori academicianul Ioan Aurel Pop, rector al Universităţii Babeş-Bolyai şi directorul Centrului de Studii Transilvane al Academiei Române.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.