Lucian Bute se vede, din nou, campion mondial IBF

Antrenorul Stephan Larouche a declarat că pugilistul Lucian Bute este un mare profesionist şi un „sportiv total”, el menţionând că îl va susţine pe fostul său colaborator de pe marginea ringului, la meciul cu James DeGale, informează journaldemontreal.com.

Pugiliştii Lucian Bute şi James DeGale au trecut, vineri, cântarul oficial dinaintea confruntării ce va avea locîn Quebec, meci în care boxerul britanic îşi va pune în joc centura de campion IBF la categoria supermijlocie, informează tvasports.ca.

Ce doi s-au încadrat în limita categoriei, de 76,2 kilograme. Bute a cântărit 75,8 kilograme, iar DeGale 75,9 kilograme.

„Când Lucian a venit (în Canada) ne-a transformat vieţile. Mai întâi am descoperit boxerul. Un mare profesionist. Însă apoi am descoperit omul. Lucian este un om frumos. Nu sunt nicio clipă îngrijorat că i-aş putea vedea numele pe primele pagini ale unui tabloid. Este un mare profesionist. Sportivul total. Lucian nu s-a gândit niciodată la bani sau recompense. Când l-am cunoscut, el mi-a cerut să locuiască în apropierea sălii de pregătire. Voia să fie sigur că nu va întârzia la niciun antrenament”, a spus Larouche.

Pugilistul Lucian Bute şi Stephan Larouche şi-au încetat colaborarea în martie 2014. „Sâmbătă seară va fi ceva special. Voi fi un fan adevărat. Cu siguranţă îl voi încuraja”, a precizat Larouche.

Lucian Bute va boxa, sâmbătă, în Quebec, cu britanicul James DeGale, care îşi va pune în joc centura de campion IBF la categoria supermijlocie.

Bute a mai boxat de patru ori la Quebec şi speră ca a cincea oară să-şi recupereze centura pe care a deţinut-o mai bine de patru ani şi jumătate, între octombrie 2007 şi mai 2012. Unul dintre succesele lui cele mai importante a fost la 5 noiembrie 2011, când l-a învins pe Glen Johnson, în sala Colisee Pepsi, în faţa a peste 15.000 de spectatori.

În vârstă de 29 de ani, campionul olimpic de la Beijing, James DeGale (21 de victorii, o înfrângere, 14 KO), a intrat în posesia centurii IBF, în luna mai, la Boston, după ce l-a învins pe americanul Andre Direll. Centura a fost deţinută de Carl Froch, fiind pusă în joc după retragerea britanicului. Singura înfrângere a lui DeGale a fost în 2011, în meciul cu George Groves.

Lucian Bute a deţinut şi el centura IBF, pe care a pierdut-o în favoarea lui Carl Froch, în mai 2012. Bute, 35 de ani, 32 de victorii, două înfrângeri, 25 KO, a boxat ultima dată în august, când l-a învins, la Montreal, pe italianul Andrea Di Luisa.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.