Patru morți, în atacul armat de la Colorado Springs

0

Atacul armat din centrul de planificare familială în statul Colorado (vestul Statelor Unite) a făcut trei morți, dintre care un polițist, și 9 răniți, au anunțat vineri autoritățile, informează AFP.

Trei persoane au decedat din cauza rănilor, inclusiv un polițist, au declarat autoritățile din Colorado Springs într-o conferință de presă. Nouă persoane, dintre care cinci polițiști, au fost spitalizate. „Starea lor este pentru moment bună”, a precizat Catherine Buckley, purtător de cuvânt al poliției din acest oraș situat la sud de Denver.

Bărbatul înarmat care s-a ascuns mai multe ore într-un centru de planning familial din Colorado, în vestul Statelor Unite, a fost arestat după ce a făcut cel puțin 11 răniți, au anunțat autoritățile, informează AFP.

„Suspectul a fost arestat”, a declarat John Suthers, primarul orașului Colorado Springs, la sud de Denver, într-un briefing de presă. Poliția, care nu a dezvăluit încă identitatea atacatorului, era îngrijorată că el ar fi putut plasa explozibili în clădire.”11 persoane au fost transferate la spitale locale, inclusiv 5 ofițeri de poliție”, a declarat la rândul ei Catherine Buckley, purtător de cuvânt al poliției orașului. În acest stadiu, ea nu a anunțat niciun deces și a spus că poliția nu a tras în suspect, făcându-l mai degrabă „să se predea”.

Anterior Catherine Buckley a anunțat că atacatorul a adus „dispozitive” în clădire, sugerând ca ar putea fi explozive. Schimbul de focuri între atacator și poliție a durat ore în șir. Televiziunile americane au difuzat imagini cu persoanele evacuate în grabă.

Reprezentanții poliției federale FBI încă participau la intervenție pentru a securiza clădirea, a precizat dna Buckley. Nici poliția și nici federația centrelor de planificare familială nu au fost în măsură să confirme care era ținta atacatorului la această organizație non-profit, care primește subvenții publice.

Centrele de planificare familială furnizează în Statele Unite în principal servicii ginecologice: examene preventive, contraceptive, dar efectuează și avorturi.

Acest lucru face ca în mod regulat ele să fie ținta unor manifestații sau chiar agresiuni din partea adversarilor radicali ai avortului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.