Test balistic eșuat în Coreea de Nord

Share:

Coreea de Nord pare să fi efectuat un test balistic sâmbătă, de pe un submarin în Marea Japoniei, însă testul a eșuat, afirmă agenția sud-coreeană Yonhap, informează AFP.

Un responsabil al guvernului sud-coreean, citat de Yonhap, a precizat că racheta balistică KN-11 a fost lansată între orele 05:20 și 05:40 GMT. „Acest test pare să fi eșuat. Racheta nu a fost văzută pe cer, doar resturi ale ei au fost reperate”, a declarat responsabilul, sub protecția anonimatului.

Dacă acest test se confirmă, atunci el va fi prima lansare a unei rachete de acest tip de către Coreea de Nord din luna mai. În acea lună, liderul nord-coreean Kim Jong-Un a supervizat ceea ce a fost prezentat de Phenian ca fiind un test reușit de rachetă balistică lansată de pe un submarin.

Rezoluții ale ONU îi interzic Phenianului să utilizeze orice tehnologie care are vreo legătură cu rachete balistice.

Coreea de Nord, care dezvoltă un program militar, afirmă că dispune deja de rachete cu rază lungă de acțiune, capabile să atingă teritoriul SUA, însă numeroși specialiști estimează că Phenianul mai are nevoie de ani de zile pentru a fi capabil să lanseze rachete intercontinentale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.