Raed Arafat refuză să demisioneze!

0

Raed Arafat a declarat că, în opinia sa, o demisie din funcţia de secretar de stat la MAI doar pentru a-i satisface pe unii ar fi o greşeală.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că nu își va da demisia în urma informațiilor potrivit cărora ISU știa de evenimentele care aveau loc în Colectiv.

„Nu (îmi dau demisia – n.r.), pentru că dacă cineva o cere aici este un alt aspect și dacă consider că trebuie să mi-o dau, eu nu sunt lipit de scaun. A da demisia numai ca să satisfaci pe unii care cer, fără să am o greșeală directă, acest lucru nu-l fac. În același timp, uneori demisia poate să fie o fugă de răspundere”, a spus Raed Arafat, la B1 TV.

În context, secretarul de stat din ministerul Afacerilor Interne, a făcut un bilanţ al evenimentelor post-Colectiv şi a afirmat că felul în care s-a intervenit atât la locul tragediei, cât şi la nivelul spitalelor a fost unul adecvat, care nu ar fi fost posibil în multe alte capitale Europene poate chiar mai dezvoltate. Totodată, Arafat a ţinut să sublinieze că transferul pacienților în străinătate a fost făcut la momentul potrivit, în ciuda opiniilor exprimate de mulţi, şi a calificat drept dezinformări afirmaţiile despre ipoteza ascunderii de cadavre pentru a se muşamaliza numărul real al morţilor din Colectiv.

„Din punctul meu de vedere, al intervenției. a fost o intervenție adecvată pentru situația respectivă. Am comparat cu intervenții similare din alte țări. Am luat un incediu din SUA. Acolo s-au concentrat 64 de ambulanțe, noi am reușit să concentrăm 57 plus mașinile de dezastre. Partea de spitale și transfer la spitale: ce știm cu siguranță este că Bucureștiul a făcut față la o situație care ar fi îngenuncheat multe capitale europene. Partea de transfer către alte țări: am reușit într-un timp acceptabil și la momentul respectiv s-a făcut tranferul a 39 de pacienți. Câțiva au plecat pe cont propriu. Faptul că am dus 39 de oameni în afara Românieie este un lucru imens. Noi am avut încă din ziua de sâmbătă colaborări cu colegi din alte țări”, a spus secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, la B1 TV.

Doctorul Arafat a vorbit și despre informațiile apărute în spațiul public, referitoare la ascunderea unor cadavre: „Mai e aspectul dezinformărilor. Încerci să creezi o emoție la populație, ca să reacționeze și să facă ceva. Una din probabilități este ca să iasă în stradă sau să scazi încrederea în ce se întâmplă sau în anumiți oameni. Acest lucru înseamnă manipulare. Prima dată s-a spus că am ascuns cadavrele, după care s-a corectat nuanța şi s-a spus «îi țin sub ventilatoare și anunță pe rând că au decedat». Această chestie a încercat să se perpetueze. Nu a mers prea departe, dar tentativa a existat”, a spus Arafat.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.