Bute, învins de James DeGale. Adio, titlu mondial!

0

Lucian Bute a pierdut, duminică dimineaţă, meciul cu James DeGale, pentru titlul mondial IBF la categoria supermijlocie. Britanicul s-a impus după 12 runde prin decizie unanimă.

Lucian Bute – James DeGale. Britanicul a început mai bine şi a dominat clar primele trei reprize. Bute a revenit, a echilibrat meciul, a forţat pe final, însă campionul mondial a fost tot timpul în avantaj şi s-a impus prin decizie unanimă, la capătul a 12 runde, relatează Romaniatv.net.

DECIZIE UNANIMĂ: victorie pentru James DeGale: 116-112, 117-111, 117-111.

Runda 12. Bute a căutat KO-ul, dar DeGale s-a apărat bine.

Runda 11. A fost repriza lui Bute, dar DeGale este încă în avantaj.

Runda 10. Bute dă semne de oboseală. DeGale pare mai proaspăt şi continuă să prefere contrele

Runda 9. Nimic nou la Quebec. Bute aleargă după DeGale, dar britanicul este mai exact

Runda 8. Lovituri grele încasate de Bute în debutul reprizei. DE-acum e clar: doar un KO îl face câştigător.

Runda 7. Bute se mişcă mai mult, dar DeGale pare mai stăpân pe meci. Britanicul este clar în avantaj.

Runda 6. Bute domină centrul ringului, dar DeGale punctează. O rundă care i-a aparținut destul de clar lui De Gale.

Runda 5. Bute se mişcă bine, dar DeGale a început iar să lovească mai tare şi mai clar.

Runda 4. Bute începe să lovească. La finalul reprizei, cei doi au un dialog dur!

Runda 3. Bute, mai agresiv. Reușește un croșeu excelent pe final de rundă și începe să conteze în meci.

Runda 2. A fost o repriză mai echilibrată, Bute a încercat să riposteze atacurilor lui DeGale.

Runda 1: Bute a stat bine în ring, însă DeGale a lovit mai mult şi mai precis. Lui DeGale i se transmite din colț: „Stai liniștit, Bute nu poate face față acestui ritm!”. Bute este încurajat de spectatori.

Ora 7:25 – Lucian Bute intră în ring pe melodia celor de la U2, „Where the streets have no name”. Îm câteva momente începe meciul BUTE – DE GALE

Ce doi s-au încadrat în limita categoriei, de 76,2 kilograme. Bute a cântărit 75,8 kilograme, iar DeGale 75,9 kilograme.

„Când Lucian a venit (în Canada) ne-a transformat vieţile. Mai întâi am descoperit boxerul. Un mare profesionist. Însă apoi am descoperit omul. Lucian este un om frumos. Nu sunt nicio clipă îngrijorat că i-aş putea vedea numele pe primele pagini ale unui tabloid. Este un mare profesionist. Sportivul total. Lucian nu s-a gândit niciodată la bani sau recompense. Când l-am cunoscut, el mi-a cerut să locuiască în apropierea sălii de pregătire. Voia să fie sigur că nu va întârzia la niciun antrenament”, a spus Larouche.

Pugilistul Lucian Bute şi Stephan Larouche şi-au încetat colaborarea în martie 2014. „Sâmbătă seară va fi ceva special. Voi fi un fan adevărat. Cu siguranţă îl voi încuraja”, a precizat Larouche.

Lucian Bute va boxa, sâmbătă, în Quebec, cu britanicul James DeGale, care îşi va pune în joc centura de campion IBF la categoria supermijlocie.

Bute a mai boxat de patru ori la Quebec şi speră ca a cincea oară să-şi recupereze centura pe care a deţinut-o mai bine de patru ani şi jumătate, între octombrie 2007 şi mai 2012. Unul dintre succesele lui cele mai importante a fost la 5 noiembrie 2011, când l-a învins pe Glen Johnson, în sala Colisee Pepsi, în faţa a peste 15.000 de spectatori.

În vârstă de 29 de ani, campionul olimpic de la Beijing, James DeGale (21 de victorii, o înfrângere, 14 KO), a intrat în posesia centurii IBF, în luna mai, la Boston, după ce l-a învins pe americanul Andre Direll. Centura a fost deţinută de Carl Froch, fiind pusă în joc după retragerea britanicului. Singura înfrângere a lui DeGale a fost în 2011, în meciul cu George Groves.

Lucian Bute a deţinut şi el centura IBF, pe care a pierdut-o în favoarea lui Carl Froch, în mai 2012. Bute, 35 de ani, 32 de victorii, două înfrângeri, 25 KO, a boxat ultima dată în august, când l-a învins, la Montreal, pe italianul Andrea Di Luisa.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.