Papa Francisc continuă turneul său african

Share:

Purtător al mesajului de pace și reconciliere, Papa Francisc a ajuns duminică la Bangui, în cea de-a treia etapă a turneului său african, într-o țară care se află în pragul violențelor intracomunitare, notează AFP.

Întâmpinat la aeroport de președintele interimar al Republicii Centrafricane, doamna Catherine Samba Panza, papa Francisc efectuează o vizită, de două zile în această țară, în condiții sporite de securitate, fiind dislocate special pentru acest eveniment efective din forțele misiunii ONU (Minusca), ale misiunii franceze Sangaris și ale poliției centrafricane.

Potrivit AFP, pe bulevardul care face legătura între aeroport și centrul orașului Bangui a fost desfășurat un impozant dispozitiv de forțe de ordine pentru asigurarea securității trecerii coloanei oficiale a Papei.

Oportunitatea desfășurării vizitei a fost pusă la îndoială până în ultimul moment din cauza situației, deloc pașnică, din capitala centrafricană între milițiile Seleka (majoritar musulmane) și cele anti-Balaka (creștine), cu câteva săptămâni înainte de data alegerilor.

Serviciile de informații franceze au recomandat suveranului pontif să evite totuși vizitarea unor locuri, din cadrul programului stabilit, care implică un anumit grad de risc, însă papa Francisc a transmis că nu anulează niciun obiectiv din programul vizitei. Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Francesco Lombardi, a confirmat sâmbătă seară că ‘întreg programul va fi respectat’, conform AFP. Ministrul securității din această țară, Chysostome Sambia, a declarat că au fost luate toate măsurile necesare pentru asigurarea securității papei Francisc.

Papa va vizita duminică o tabără de refugiați, urmând ca luni să viziteze enclava musulmană PK5 din Bangui unde se va reculege la o moschee, iar apoi va oficia o mesă pe un stadion în fața a peste 20.000 de oameni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.