Cioloș reorganizează Cabinetul!

0

La Palatul Victoria va intra în vigoare o reorganizare a activității: orice inițiativă de la ministere va trece pentru evaluare și aviz la Cancelaria prim-ministrului Dacian Cioloș înainte de a intra în ședință de guvern.

Cancelaria premierului va acționa ca punct central de coordonare și evaluare a inițiativelor de la ministere printr-un sistem de management informațional, care există deja la Palatul Victoria, potrivit euractiv.ro.

Scopul acestei măsuri este acela de a asigura coerența inițiativelor ministerelor cu strategia Guvernului. Un demers de la un minister, de pildă, va primi de la Cancelarie un aviz pe componenta de politici publice. De la Secretariatul General al Guvernului va primi un aviz tehnic.

Cancelariei îi revine, astfel, și un rol de coordonare între ministerele de linie care vor fi implicate, apoi, în implementarea unei măsuri. Asta nu înseamnă că metoda grupurilor de lucru va fi eliminată sau înlocuită, ci că se dorește „o orientare a comunicării între ministere mai degrabă către obiectiv și nu către procedură”, afirmă sursele EurActiv.ro.

Șeful cancelariei premierului este Ioan Dragoș Tudorache. Din structura guvernului, așa cum a fost gândită de Dacian Cioloș, reiese rolul important de șef al cancelariei, care a fost ridicat la rang de ministru.

Acest demers de reorganizare a activității Guvernului vine după ce, săptămâna trecută, ministrul delegat pentru consultare publică și dialog social Violeta Alexandru, anunța intenția Executivului de a desecretiza actele care intră în ședința de guvern.

La un eveniment organizat de un ONG, Violeta Alexandru preciza că „se lucrează la această posibilitate”, așa încât opinia publică să poată consulta documentele înainte ca ele să fie discutate în ședința de guvern.

Dincolo de componenta de consultare, beneficiul direct ar fi, spre exemplu, desecretizarea memorandumurilor din ședința de Executiv, care, în prezent, nu pot fi vizualizate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.