Guvernul va construi o nouă sală de concerte în București

0

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anunțat luni, într-o conferință de presă, că proiectul de construire a unei noi săli de concerte în București va deveni o prioritate a Guvernului.

„Construirea unei noi săli de concerte în București va deveni o prioritate a Guvernului. Am găsit multă înțelegere în acest sens în echipa guvernamentală actuală. (…) Trebuie să încercăm din toate puterile să facem ca el (Festivalul Enescu — n.r.) să se mute dintr-o sală de congrese într-o sală de filarmonie. Într-o sală construită în mijlocul Bucureștiului, cu un proiect de arhitectură nou, cu o acustică special studiată într-una dintre clădirile care va deveni o clădire emblematică a Bucureștiului”, a afirmat Alexandrescu, la conferința de presă susținută de directorul artistic al Festivalului Internațional George Enescu 2017, Vladimir Jurowski.

El a adăugat că statutul muzicianului în România „ar trebui regândit, adus la o nouă identitate”. „Sunt oameni care trebuie protejați, care trebuie înțeleși și ajutați”, a mai afirmat ministrul Vlad Alexandrescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.