Viscolul blochează zeci de turiști în Munții Parâng

0

Aproximativ 40 de persoane au rămas blocate în Munţii Parâng, luni, din cauza viscolului puternic. Turişti care erau din Cluj, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, au fost recuperaţi de jandarmi în condiţii de siguranţă şi duşi în staţiunea unde erau cazaţi.

Luni după prânz, la Serviciul de Urgenţă 112, din Hunedoara, s-a primit un apel de la un turist, acesta spunând că sunt aproximativ 40 de persoane blocate undeva în Munţi Parâng, pe un traseu montan.

Respectivul grup a plecat de dimineaţă de la cabană şi se afla pe ruta de întoarcere a traseului prestabilit. Din cauza viscolului puternic din zona respectivă, oamenii au trebuit să se adăpostească, nemaiputând continua drumul. În aceste condiţii, aceştia au cerut ajutorul salvamontiştilor şi al jandarmilor montani.

Din descrierea oamenilor, autorităţile au reuşit să identifice locul în care s-ar afla grupul şi o echipă a plecat deja să îi salveze. În cele din urmă, salvamontiştii şi jandarmii montani au reuşit să ajungă la cei blocaţi, făcând acum toate eforturile pentru a-i duce pe aceştia în siguranţă la cabană.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.