Explozie devastatoare la metroul din Istanbul

0

O explozie foarte puternică a avut loc marţi după-amiază într-o staţie de metrou din Istanbul. Cel puţin 6 persoane au fost rănite, potrivit unor informaţii furnizate de autorităţi, însă există şi surse care anunţă cel puţin un mort. Iniţial s-a vorbit despre explozia unei bombe, apoi s-a spus că a fost un scurtcircuit la un transformator pentru ca apoi primarul districtului în care s-a produs incidentul să reitereze ipoteza existenţei unei bombe.

Surse oficiale au anunţat că deflagraţia a avut loc la un transformator electric, dar primarul districtual din Bayrampasa a anunţat ulterior că este vorba de o bombă.

Atilla Aydiner, primarul districtului Bayrampasa din Istanbul, a declarat că explozia a avut loc la intrarea într-o staţie de metrou, soldându-se cu rănirea a şase persoane. Iniţial, surse oficiale afirmau că explozia a fost cauzată de un scurt-circuit la un transformator de înaltă tensiune.

Poliţia turcă a comunicat că încă cercetează cauzele producerii deflagraţiei. Conform unor surse, o persoană a murit, iar alte cinci au fost rănite în explozie.

Traficul a fost întrerupt pe întreaga rețea de metrou. Potrivit surselor citate de mass-media turce se pare că explozia ar fi avut loc la un transformator electric, dar în egală măsură ar putea fi vorba și despre o bombă.

Posturile de televiziune turce au difuzat imagini cu numeroase ambulanțe sosind la fața locului și cu pasagerii din stația de metrou care se îndepărtau de locul exploziei alergând, scrie Agerpres.

„Un zgomot care pare a fi de la o explozie a fost raportat la stația de metrou din Bayrampasa și a provocat întreruperea traficului. Originea acestui zgomot nu este cunoscută”, a precizat municipalitatea Istanbulului într-o scurtă declarație.

„O explozie s-a produs în apropiere de Kadife. Un cetățean a fost ușor rănit. cauza acestei explozii nu este clară. Analizăm toate ipotezele”, a declarat guvernatorul Istanbulului, Vasip Sahin, citat de agenția Anadolu.

Turcia a fost recent vizată de cel mai sângeros atentat din istoria sa, care s-a soldat cu 103 morți pe 10 octombrie în zona gării centrale din Ankara. Guvernul turc a atribuit acest atac grupării Statul Islamic.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.