Casa Albă nu mai închide închisoarea de la Guantanamo

Share:

Administrația Obama a respins ca fiind prea scumpă o estimare a costurilor făcută de Departamentul Apărării SUA pentru închiderea închisorii Guantanamo din Cuba și construirea alteia noi și a cerut revizuirea planului, a relatat marți Wall Street Journal, citând oficiali familiari cu acest plan, informează Reuters.

Estimarea Pentagonului pentru închiderea închisorii și construirea alteia în Statele Unite se ridică la 600 milioane de dolari, inclusiv 350 milioane costuri de construcție, au declarat oficialii citați de ziarul american.

Reaminim că Congresul a adoptat în urmă cu peste două săptămâni acest text în care este menționată din nou interdicția ca, până la 31 decembrie 2016, Pentagonul să utilizeze fonduri pentru a transfera pe sol american deținuți din această închisoare. Consensul aproape total asupra acestei legi monumentale se explică prin faptul că ea autorizează ansamblul activităților privind apărarea pe anul bugetar 2016, Guantanamo fiind numai una dintre componente.

„Restricțiile înscrise în această lege privind Guantanamo sunt, cum am spus deja, nejustificate și contraproductive”, a subliniat Barack Obama într-un comunicat în care explică demersul său.

„Menținerea acestui sit nu este în concordanță cu interesele națiunii și slăbește reputația noastră în lume”, a adăugat el, apreciind că Congresul trebuie în cele din urmă să lucreze cu executivul pentru închiderea acestui centru de detenție.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.