Putin își menține salariul redus (și) în 2016

Share:

Președintele rus Vladimir Putin își va lua salariul redus cu 10% și în 2016, o măsură ce vizează și retribuțiile mai multor demnitari ruși, în contextul în care Rusia se confruntă cu o situație economică dificilă ca urmare a sancțiunilor internaționale impuse Moscovei pentru implicarea sa în conflictul din Ucraina.

Potrivit Interfax, șeful statului rus a semnat miercuri un decret ce prevede ca reducerea salariilor înalților demnitari ruși, decisă pentru perioada 1 martie-31 decembrie 2015, să fie prelungită până la 31 decembrie 2016.

Măsura reducerii salariului cu 10% va fi aplicată și în cazul premierului Dmitri Medvedev, al membrilor administrației prezidențiale și ai cabinetului de miniștri. Ziarul rus Kommersant notează că, în pofida acestor măsuri, veniturile funcționarilor federali au crescut în general cu 4% de la începutul acestui an, iar veniturile celor din aparatul Dumei (camera inferioară a parlamentului ) și al Consiliului Federației (camera superioară) cu aproape 30%.

Potrivit agenției Rosbalt, salariul lunar al lui Vladimir Putin în anul 2014 a fost de 637.800 de ruble (aproximativ 9.600 dolari).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.