Slovacia merge la CEJ în privința cotelor de migranți!

0

Slovacia a depus miercuri plângere la Curtea Europeană de Justiție (CEJ) împotriva cotelor de migranți adoptate în septembrie de Uniunea Europeană, a anunțat premierul slovac Robert Fico, relatează AFP.

‘În această dimineață, Republica Slovacă a depus oficial plângere împotriva Consiliului Uniunii Europene la cea mai înaltă instanță — Curtea Europeană de Justiție de la Luxemburg’, le-a spus Robert Fico jurnaliștilor. ‘Am făcut acest lucru din cauza deciziei adoptate de miniștrii de interne la 22 septembrie cu privire la așa-numitele cote obligatorii’, a adăugat el.

Sute de mii de migranți, între care numeroși refugiați care fug de conflicte armate, au sosit în Europa în acest an, iar cota prevăzută pentru Slovacia de către UE este de aproape 2.300 de persoane.

Bratislava intenționează să găzduiască, în mod voluntar, doar 25 de familii, în total 149 de refugiați creștini din Irak, care sunt așteptați în curând în țară, a declarat luni ministrul de interne Robert Kalinak.
‘Decizia (asupra cotelor) a fost adoptată cu majoritate de voturi, în pofida opoziției unora dintre țările membre’, a explicat premierul Robert Fico. ‘Dorim ca tribunalul să anuleze, să declare invalidă (decizia) și să oblige Consiliul la plata cheltuielilor de judecată’, a mai spus el. ‘Noi susținem că această decizie luată de Consiliul de Miniștri este în contradicție cu o decizie a Consiliului European care a spus în mod clar că nicio cotă obligatorie nu va fi adoptată’, a mai spus Fico. ‘De asemenea, noi considerăm că acest caz reprezintă o încălcare a drepturilor parlamentelor naționale și a Parlamentului European’, a mai spus el

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.