12 foști și actuali oficiali ai FIFA, arestați joi dimineața!

Share:

Un nou val de arestări în rândul responsabililor FIFA a avut loc joi dimineața în Elveția, fiind reținuți cu această ocazie 12 actuali sau foști oficiali al forului fotbalistic mondial, anunță cotidianul american New York Times pe site-ul său.

Această operațiune a fost efectuată la cererea justiției americane și are loc la șapte luni după un prim val de arestări pentru fraudă, corupție și spălare de bani, în cursul căruia au ajuns în spatele gratiilor 18 persoane, printre care s-au numărat mai mulți oficiali ai FIFA.

Operațiunea de joi a debutat la ora 6,00 dimineața și a vizat, în principal, hotelul Baur au Loc din Zurich, care a fost deja teatrul primului val de arestări, pe 27 mai.

Sepp Blatter, președintele demisionar al FIFA, nu figurează printre persoanele interpelate la Zurich, precizează New York Times.

Ziarul din Statele Unite a indicat că persoanele vizate de arestări sunt, în mare parte, reprezentanți ai federațiilor din America de Sud și America Centrală. New York Times adaugă, totodată, citând surse anonime, că justiția americană va demara joi dimineața acțiunea depunere sub acuzare.

Ca și în luna mai, această operațiune are loc cu ocazia reuniunii Comitetului Executiv al FIFA din 2 și 3 decembrie, la Zurich, și care urmează să dezbată reformele cruciale pentru viitorul Federației internaționale, puternic afectată de scandalul de corupție declanșat în prima parte a anului.

Anchetatorii americani au evidențiat faptul că responsabili ai fotbalului mondial au primit mită și comisioane pentru atribuirea turneelor finale ale Cupei Mondiale și vânzarea drepturilor tv și comerciale.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.